preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

 

 

 

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.55 - 9.40

3.  sat:  9.50 - 10.35

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat: 13.20 - 14.05

8. sat   14.10 -14.55

9. sat  15:00 - 15:45


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IZLOŽBA TRAGOVI PROŠLOSTI
Autor: Administrator , 23. 5. 2019.

Učenici trećih razreda naše škole aktivno su cijele nastavne godine radili na nacionalnom eTwinning projektu Istraživači prošlosti. Projekt su zajedno osmislile učiteljica Višnja Mušnjak (OŠ Nikole Tesle) i učiteljica Anka Vukša (OŠ Prečko) nakon uspješne suradnje kroz prošlogodišnji eTwinning projekt Vršnjaci iz kvarta. U projekt su pozvale cijeli tim učiteljica trećih razreda iz obje škole.

Osnovni cilj eTwinning projekta Istraživači prošlosti bio je istražiti i spoznati zanimljivosti iz prošlosti. Kroz projekt su učenici naučili  razlikovati prošlost, sadašnjost i  budućnost na temelju događaja iz vlastite prošlosti, prošlosti svojih predaka te prošlosti rodnog grada i zavičaja. Zanimljivim aktivnostima istražili su vlastitu prošlost, izradili svoje obiteljsko stablo te lente prvog desetljeća svoga života. Uočili su i prepoznali izgled i posebnost svoje zavičajne regije kroz prošlost i sadašnjost. Spoznali su važnost očuvanja tradicije i narodne baštine te razvijali ljubav i poštovanje prema zavičaju, a pri tom uočavali i uvažavali posebnosti tuđeg zavičaja. Usavršili su svoje komunikacijske i prezentacijske vještine kroz neposrednu komunikaciju i putem digitalnih alata.

Tijekom cijele godine učenici su vrijedno pronalazili i sakupljali stare predmete iz prošlosti te na taj način stvarali etnozbirku kao pripremu za završnu izložbu Tragovi prošlosti koja je realizirana u petak 24. svibnja 2019.  u Društvenom domu Prečko. Izložba je ujedno bila jedna od aktivnosti vezanih  uz obilježavanje Dana susjeda u našem kvartu.

Djelić atmosfere s izložbe Tragovi prošlosti možete pogledati u sljedećem videozapisu:

https://www.youtube.com/watch?v=vYM5GD8P41E


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju