preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

LOGO ŠKOLE

 

 

ŠKOLSKI PROJEKTI

 

 

 

 

Raspored zvona
  • 1.  sat:  8.00 - 8.45

  • 2.  sat:  8.50 - 9.35

  • 3.  sat:  9.45 - 10.30

  • 4.  sat:  10.40 - 11.25

  • 5.  sat:  11.30 - 12.15

  • 6.  sat:  12.20 - 13.05

  • 7.  sat:  13.15 - 14.00

 

Terenska nastava

Učenici 4.b razreda posjetili su sa svojom razrednom učiteljicom Romanom Anom Reščić Astronomski centar u Rijeci te Nacionalni centar tehničke kulture u Kraljevici. Uz lijepo druženje u Astronomskom centru naučili su puno o našoj Galaksiji, dok su u Nacionalnom centru tehničke kulture izrađivali satove koje su kao suvenire ponijeli kućama. Izlet ne bi bio kompletan da se nisu počastili u Burger kingu i kao pravi kraljevi i kraljevne vratili se kućama.smiley 

 


MAKSIMIRSKI ISTRAŽIVAČI

Učenici 4.b razreda sa svojom razrednom učiteljicom sudjelovali su u terenskoj nastavi programa Maksimirski istraživači - Travnjaci. Naučili smo sve o životnoj zajednici travnjaka  mjerili površinu pravokutnika i trokuta. 
 

PUT U VUKOVAR - terenska nastava za učenike 8.razreda

            Osmi razredi Osnovne škole Nikole Tesle išli su u Vukovar dana  21. studenog 2014. Vozili smo se autobusom do Vukovara otprilike četiri sata. Prvo smo posjetili Vukovarsku bolnicu te smo vidjeli da su ranjenici bili smješteni u podrumima zato što su neprijetelji bacali bombe na bolnicu te je postojala mogućnost da osoblje i ranjenici budu dodatno ranjeni. Na zidovima bolnice  pročitali smo što se događalo od  prvoga napada na grad Vukovar te sve do njegova pada.

U obnovljenome dvorcu Eltz  posjetili smo Gradski muzej. Kod Bijelog križa zapalili smo svijeće i slikali se, a nakon toga imali smo slobodno vrijeme. Svi smo se okupili na dogovorenome mjestu i krenuli prema crkvi sv. Filipa i Jakova. Tamo smo pogledali film i posljednje izvješće Siniše Glavaševića. Gvardijan nam je još ponešto ispričao o gradu heroju.      

  

Zatim smo posjetili vojarnu 204. brigade gdje nam je gospodin časnik ispričao o našim hrabrim vojnicima. Vidjeli smo kako su se ponašali neprijatelji prema našim herojima: mučili su ih, tukli, izgladnjivali… Bilo je izloženo i oružje iz Domovinskog rata. Polako se smračivalo te smo krenuli prema Spomen domu Ovčari. Mnoge su žrtve  identificirane, ali i dan-danas ima još žrtava koje nisu pronađene. Na Memorijalnome groblje pomolili smo se za duše naših heroja. Nakon toga krenuli smo prema Zagrebu.

           Ovaj Domovinski rat ostavio je tragove na mnogim ljudima. Trebamo oprostiti, ali nikada zaboraviti! Nikada se ovakvo zlo ne smije ponoviti. Ovaj mi se izlet svidio zato što sam naučila mnogo toga o Vukovaru.

                                                                  Ana, 8.b

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.


VI.b POSJETIO HRVATSKI SABOR

18.11.2014. - Učenici 4.b razreda su sa svojim učiteljicama Romanom Anom Reščić i Irenom Sedlar posjetili Sabor Republike Hrvatske.

 

Uz stručno vodstvo prekrasne gospođe Jasenke učenici su se upoznali sa poviješću Sabora i Republike Hrvatske. Sjedeći u Sabornici poželjeli su donijeti zakon da cijela Hrvatska živi u sreći i blagostanju.

 

Kao mali doprinos demokraciji Saboru su poklonili svoje ručno šivane Vučedolske golubice.

 


UČENICI V. RAZREDA U POSJETI VII. POLICIJSKOJ POSTAJI

U srijedu, 1.10.2014., u sklopu preventivnog programa „Mogu, ako hoću 1 – MAH-1“ kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport učenici 5. razreda posjetili su VII. Policijsku postaju gdje su se upoznali s radom policijske postaje, opasnostima od sredstava ovisnosti te ih s osnovama samozaštitinog ponašanja. Najzanimljiviji trenuci su bili upoznavanje sa čelijama i policijskim vozilom.


GORNJOGRADSKE PRIČE

Ožujak 2014. - Učenici trećih razreda sa svojim učiteljicama bili su na terenskoj nastavi i sudjelovali u gornjogradskim pričama. Nastavu su počeli vožnjom tramvajem... što su sve obišli i kako su se proveli, pogledajte pod opširnije.

Nastavu su počeli vožnjom tramvajem. Na Gornji grad popeli su se Uspinjačom gdje su ih dočekali voditelji programa.

Učenicima su podjelili cehovske pregače i priče su krenule. Šetnjom po Gornjem gradu susreli su kralja Belu IV.koji im se zahvalio što su ga spasili od Tatara  , Mandušu - kći Lotrščaka koja im je pričala legendu o dva posvađana brata, patera Petra Vragovića koji im je ispričao priču o počecima školstva na Gradecu, Magdu Paprenjarku koja im je pričala o Dori Krupićevoj te Petricu Kerempuha koji ih je posjetio na Seljačku bunu i Matiju Gupca.

Nakon šetnje otišli su u Atelije Meštrović koji su razgledali i naučili jako puno o djelima poznatog kipara Ivana Meštrovića. U Atelijeu su kao pravi cehovski meštri izrađivali narukvice od kože. Preko Kamnitih vrata spustili su se do Trga bana Josipa Jelačića i Mc Donaldsa gdje su se okrijepili. Zadovoljni i umorni vratili su se tramvajem u naše prelijepo Prečko.


MALI PRIRODOSLOVCI U POSJETI ETNOGRAFSKOM MUZEJU

17.12.2013. - U sklopu izvannastavne aktivnosti "Mali prirodoslovci", učenici 2. i 3. razreda posjetili su Etnografski muzej. Nakon učenja, prošetali su gradom i doživjeli pravi ugođaj Adventa. Na Trgu bana Jelačića dočekao ih je sv. Nikola koji ih je ugostio u svojoj kućici, vilenjak ih je počastio ukusnim, toplim napitkom, a Kiarina mama bajaderama. :)


 


 Terenska nastava u Maksimiru - Kontinentalna listopadna šuma

Učenici 6. razreda bili su na terenskoj nastavi u Maksimiru 27. listopada 2009. 

Nastavu su organizirale profesorice: Jasminka Možgon Jarić i Šefika Trbojević (hrvatski jezik), Anđela Pavić Mišura (matematika), Dijana Škrobica (engleski jezik) i Suzana Kovač (priroda).

Učenici su bili podijeljeni u pet grupa, kod svake profesorice 30 minuta.

Zadaci pojedinog predmeta:

HRVATSKI JEZIK- na tekstovima o biljkama listopadne šume odrediti vrste riječi, upoznati božikovinu kao zaštićeni grm i simbol Božića

ENGLESKI JEZIK- tablica sa životinjama i njihovim prilagodbama na engleskom jeziku; napraviti igrokaz u paru   

MATEMATIKA- mjeriti visinu stabla te vježbati razlomke i decimalne brojeve

PRIRODA- prepoznavati biljke kontinentalne listopadne žume, skupljati ih za herbarij, skupljati kukce za ekološki sustav u boci i gujavice za stvaranje humusa, određivati životne uvjete na staništu (temperaturu, vlažnost zraka, naoblaka, kiselost tla,... )   

Nastava je protekla u radnoj atmosferi!

   

preskoči na navigaciju