preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
Tražilica
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

 

 

 

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.55 - 9.40

3.  sat:  9.50 - 10.35

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat: 13.20 - 14.05

8. sat   14.10 -14.55

9. sat  15:00 - 15:45


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

 

 

MEĐUNARODNA VIDEOKONFERENCIJA: 

SP 52 im. Macieja Aleksego Dawidowskiego "Alka", POLJSKA - OŠ NIKOLE TESLE

Učenici 3. c razreda održali su u utorak, 28.10.2014., u sklopu e-Twinning projekta na kojem zajedno rade, videokonferenciju sa svojim vršnjacima iz Poljske. Djelić atmosfere i virtualnog putovanja u učionicu 3.d razreda u Varšavi, pogledajte kroz kratak filmić.

 

 

 


VIDEOKONFERENCIJA: OŠ HORVATI - OŠ NIKOLE TESLE

Učenici 1.b razreda sudjelovali su na svojoj prvoj videokoferenciji.
Videokonferencija održala se u četvrtak, 12. lipnja. 2014. godine s
učenicima 2. razreda iz OŠ Horvati. Učenici su jedni drugima prvo
predstavili svoju školu, a zatim svoj razred. S obzirom da nam je to bila
prva videokoferencija, učenici su bili vrlo uzbuđeni. Na kraju smo jedni
drugima otpjevali pjesmu. Dogovorili smo da ćemo nastaviti s
videokoferencijama i sljedeće školske godine čemu se svi veselimo.

         


VIDEOKONFERENCIJA: OŠ VLADIMIRA NAZORA, Nova Bukovica - OŠ NIKOLE TESLE

Učenici 2.c razreda realizirali su u srijedu 4.lipnja videokonferenciju s Osnovnom školom Vladimira Nazora iz Nove Bukovice.

Sa svojim vršnjacima proveli  su virtualno zanimljivih 45 minuta postavljajući jedni drugima zanimljiva pitanja. Saznali smo tko je bio Vladimir Nazor, koji nastavni sadržaji iz prirode i društva su im ove godine bili najzanimljiviji, koja lektira im je bila najdraža, kako obilježavaju svoj Dan škole, kamo se spremaju za  školu u prirodi, gdje su bili na jednodnevnom izletu i još mnogo toga. Videokonferencija je završila u veselom i raspjevanom tonu. Mi smo za tu prigodu odabrali pjesmu Serbus Zagreb, a oni nama Muharu.Dogovorili smo suradnju i druženje u novoj školskoj godini.

     

 


PRVA MEĐUNARODNA VIDEOKONFERENCIJA:

SCOALA GIMNAZIALA HERASTRAU, Bukurešt,Rumunjska - OŠ NIKOLE TESLE

U ponedjeljak, 2. lipnja 2014. učenici 2.c razreda održali su svoju prvu međunarodnu videokonferenciju vezano uz projekt "What a wonderful world... to meet" o kojem možete više saznati na razrednim stranicama.Putem skypa razgovarali su i družili se s učenicima 1.c i 3.b razreda iz škole pod nazivom Scoala Gimnaziala HERASTRAU iz Bukurešta u Rumunjskoj. Jedni drugima pojedinačno su se predstavili tako da je svaki učenik rekao dvije rečenice o sebi, naravno na engleskom jeziku.U nastavku videokonferencije učenici su si uz malu pomoć učiteljica međusobno postavljali pitanja o njihovim interesima i aktivnostima kojima se bave.Međusobno su poželjeli čuti kako zvuči hrvatski, odnosno rumunjski jezik, pa su jedni drugima otpjevali pjesmicu na svom materinjem jeziku.

Zahvaljujemo ovim putem našoj teacher Danijeli Lokmer koja nam je pomogla kako bi svladali tremu na početku i nesputano i sigurno komunicirali na engleskom jeziku do kraja javljanja.

Kroz nekoliko fotografija zabilježili smo uspomenu na naše prvo prijateljstvo izvan granica naše zemlje.

                 

 


VIDEOKONFERENCIJA : OŠ TUŽNO - OŠ NIKOLE TESLE

 

Učenici treće i četvrte skupine izvannastavne aktivnosti informatike (inače učenici 4.b razreda) spojili su se  u utorak 20.svibnja na satu informatike putem skypa, sa Osnovnom školom Tužno i odradili svoju prvu videokonferenciju. Profesorica informatike Gordana Sokol iz Tužnog i učiteljica Višnja Mušnjak dogovorile su kao ciljeve ovog javljanja međusobno upoznavanje učenika, razreda, škola i mjesta iz kojih dolazimo. Učenici četvrtog razreda iz Tužnog predstavili su nam svoj realizirani projekt „Volim svoje selo Tužno“ iz kojega smo saznali sve što nas je zanimalo o njihovom mjestu  i školi, broju stanovnika i učenika, o gospodarstvenim djelatnostima kojima se ljudi bave u tom kraju i slično . Nakon toga smo mi njima prezentirali našu školu i aktivnosti kojima se bavimo u velikom gradu. Naveli smo im neke zanimljive destinacije u našem gradu koje im preporučamo posjetiti ako se nađu u obilasku. S obzirom da smo razgovarali s vršnjacima, nakon službenog upoznavanja, učenici su ostatak videokonferencije odradili postavljajući jedni drugima zanimljiva pitanja. Svi učenici su zainteresirano pratili videokonferenciju , a neki od njih i pokazali svoje iznimne komunikacijske i prezentacije vještine.

Učenik foto grupe Vedran  popratio je i dokumentirao našu videokonferenciju.Djelić atmosfere možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

                     

preskoči na navigaciju