preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

 

 

 

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.55 - 9.40

3.  sat:  9.50 - 10.35

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat: 13.20 - 14.05

8. sat   14.10 -14.55

9. sat  15:00 - 15:45


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ODRŽANI 1. TESLAFEST I DJEČJI SAJAM PODUZETNIŠTVA
Autor: Administrator , 3. 6. 2019.

Vrtna zabava Teslafest, u čiju je organizaciju uključen velik broj učenika i učitelja, održana je 23.5.2019. godine u školskom vrtu. Prvi Teslafest je festival svega što naša škola može. Otvorenje su upriličili  mali folkloraši, a nakon njih su nastupili članovi Povijesne skupine  prikazom scene iz Seljačke bune. U šetnji vrtom roditelji su mogli pogledati i izložbu dječjih likovnih radova, kupiti ručno izrađene ukrase, magnete, broševe, torbe, lampe, sapune, tegle za cvijeće, sadnice... Domaći sok od bazge koji su proizveli Mali cvjećari nestao je u trenu. Roditelji i učenici su se mogli natjecati  u vrtnim sportskim igrama, kao što je skakanje u vreći, zabijanje čavala, vožnja tačkama, ali i u kvizu znanja o biljkama, oprašivanju, mikroskopiranju…

Učitelji članovi Erasmus + KA1 projekta TESLA organizirali su Dječji sajam poduzetništva koji je ujedno i završna aktivnost već navedenoga projekta.  Učenici uključeni u izvannastavnu aktivnost Mali poduzetnici su vlastite proizvode prezentirali svima zainteresiranima. Osmislili su i izradili pozivnice u obliku letka koji su podijeljeni svakom učeniku naše škole te su u suradnji s učiteljima izradili i video pozivnicu i plakat za Dječji sajam poduzetništva. Među proizvodima, koji su se ponudili na slamnatim štandovima, našli su se sapuni s mirisom lavande i bedževi sa likom Nikole Tesle, magneti s crtežom Nikole Tesle, magneti u od kamenčića oslikani kao bubamare prikupljeni na obližnjem jezeru Jarun, mirisne vrećice punjene lavandom ukrašene dječjim crtežima, platnene vrećice izrađene od starih majica kao i ručno šivani privjesci za ključeve.

Također su u dvjema radionicama, Business cafeu, imali priliku razgovarati s roditeljima poduzetnicima na engleskom i hrvatskom jeziku. Time su iz prve ruke saznali što znači poduzetništvo te koje prednosti i probleme taj posao nosi sa sobom.

Nadalje, roditelji i učenici imali su priliku dobiti više informacija o pokretanju Školskog volonterskog kluba. 

      


Miris vruće kave, kokice i palačinke na štandu S Teslom na kavu privukao je najveći broj posjetitelja.

Prihod ostvaren od prodaje učeničkih proizvoda  usmjerit ćemo na daljnju izgradnju i opremanje vrta, a sve u svrhu iskustvenoga učenja. Tako u sljedećoj školskoj godini planiramo izgradnju vrtnog jezera, staklenika, osjetilne staze...

No školskoga vrta vjerojatno ne bi bilo da ga prije dvije godine nisu pokrenule profesorica kemije i prirode Suzana Kovač i profesorica fizike Romina Dubajić. Trnovit je put bio od ideje do konačnog izgleda školskog vrta, ali zahvaljujući idejama i marljivom radu prvenstveno ovih profesorica školski vrt je poprimio svoj današnji izgled. Treba još napomenuti da su se u njegovo ostvarenje na različite načine uključili svi djelatnici i učenici škole. Svi su oni zajedno zasukali rukave i primili se posla oko postavljanja stupova za ogradu, sadnje povrća, cvjetnih gredica, jagodnjaka, izrade hotela za kukce, postavljanja klupa i stolova za učionicu na otvorenom i još mnogo drugih sadržaja koji se trenutno nalaze u vrtu.

Nadamo se da će Teslafest prerasti u tradicionalno događanje naše škole i da ćemo po tome postati prepoznatljivi ne samo u Zagrebu, nego i mnogo šire.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju