preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
Tražilica
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

 

 

 

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.55 - 9.40

3.  sat:  9.50 - 10.35

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat: 13.20 - 14.05

8. sat   14.10 -14.55

9. sat  15:00 - 15:45


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

O školi

OŠ Nikole Tesle izgrađena je 1976. godine u zagrebačkom naselju Prečko.

TESLA JE HAPPY :) - upoznajte nas kroz glazbeni video

Brojimo 564 učenika i 66 djelatnika, 24 redovna razredna odjela i 1 kombinirani razredni odjel. Ono što nas čini drugačijima od većine škola u našem gradu su jednosmjenski rad, mogućnost školovanja po modelu C - njegovanje Makedonskog jezika i kulture unutar izborne nastave i dobra opremljenost škole (kabinetska nastava, informatička učionica, čitaonica).

HIMNA ŠKOLE - video spot

Oduvijek smo se isticali bogatom kulturnom i javnom djelatnošću, velikim brojem izvannastavnih aktivnosti i realiziranih projekta. Sudjelovali smo u mnogim međunarodnim projektima kao što su GLOBE (globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša), TIME (međunarodno natjecanje u znanju) i Europska mreža škola koje promiču zdravlje. Osnivači smo prvog radio interneta pod nazivom Radio 5+, jedinstvene radio emisije u Hrvatskoj i Europi. Redovito provodimo samovrednovanje i projekt Kolegijalno opažanje i unapređivanje školske nastave. Škola implementira i uspješno provodi preventivne programe CAP, Lara i Imam stav.

Također, svjesni iznimne važnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija u suvremenom društvu od 2013. godine koristimo eTwinning u nastavi te surađujemo s nekoliko škola iz Europske unije.

Posljednjih desetak godina naša škola prati suvremenu obrazovnu politiku te u nastavni proces kontinuirano uključuje temeljne sastavnice Nacionalnog okvirnog kurikuluma, s posebnim naglaskom na Europsku dimenziju obrazovanja – osposobljavanje za suživot u europskomu kontekstu te visoku kvalitetu odgoja i obrazovanja za sve naše učenike.

Vrijedna iskustva stječemo na stručnim usavršavanjima na županijskim i državnim razinama, sudjelovanjem u Comenius i Erasmus+ individualnim mobilnostima, sudjelovanjem na međunarodnim konferencijama i individualnim usavršavanjima. U prilog tomu ide i činjenica da sedam naših učitelja ima zvanje učitelj mentor te pet zvanje učitelj savjetnik. Velik je broj vrsnih učitelja doprinio da ime OŠ Nikole Tesle postane poznato u gradu Zagrebu, širom Hrvatske, ali i u svijetu.

OŠ NIKOLE TESLE - nekad i sad - video uradak


O Školskoj zgradi...

Zgrada je projektirana kao moderan europski tip objekta saćastog oblika. Učionice su peterokutnog tlocrta s dnevnim osvjetljenjem s dvije strane za učenike. Svaka učionica ima pripadajući kabinet za učitelja, a za razrednu nastavu je po etaži za četiri učionice jedan kabinet. Ukupna površina zatvorenog prostora je 5.125 m2.

         

Škola je opremljena suvremenom nastavnom opremom. Posebno je uređena i opremljena računalna učionica u kojoj je 18 umreženih PC računala te color štampač.

Školi pripada i 39.000 m2 otvorenog prostora koju čine parkovna površina i sportski tereni. Školski prostor omeđen je ogradom radi sigurnosti učenika.

         
preskoči na navigaciju